bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Marokanski kuskus sa leblebijom

Marokanski kuskus sa leblebijom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
665
370
Marokanski kuskus sa leblebijom
Fotografije: Jordanka Kovacheva
1 / 3
08/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
"Prebacite se u jednu malo drugačiju kulturu uz ovaj recept za marokanski kuskus sa leblebijom"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Vodu sa 30 ml maslinovog ulja i malo soli zagrejte do ključanja. Sipajte vrelu vodu preko kuskusa i ostavite ga da nabubri i upije vodu.

2. Narendajte koru jednog limuna i promešajte je sa sitno seckanim belim lukom. Stavite u kuvanu leblebiju i promešajte.

3. U preostalih 100 ml maslinovog ulja dodajte alevu papriku, kumin, cimet, sok od limuna, iseckane listove nane, naseckani crveni luk, suvo grožđe i so po ukusu.

4. U posudu sa leblebijom sipajte nabubreli kuskus i smesu sa lukom i začinima. Dodajte i orašaste plodove - zapečene ili sirove, kako se vama sviđaju.

5. Sve dobro izmešajte i dodajte još malo soka od limuna ili soli, po vašem ukusu.

Marokanski kuskus sa leblebijom se poslužuje lagano topao ili ohlađen i može da bude salata, predjelo, prilog, pa čak i glavno jelo.

Raskošni ukus orijenta!

Prijatno uz ovo fantastično predjelo sa kuskusom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: