Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Brusketi»Krostini s kozijim sirom, smokvama i pršutom

Krostini s kozijim sirom, smokvama i pršutom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Krostini s kozijim sirom, smokvama i pršutom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
12
"Zalogaji iz raja - božanstven ukus koji nikada nećete zaboraviti"

Potrebni sastojci

  • francuski hleb - 1 komad, mini
  • koziji sir - 80 g
  • rikota - 3 kašike
  • pršuta - 30 g
  • slatko od smokvi - 3 - 4 smokve, isečene na tanke parčiće
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • bosiljak - nekoliko listova, svež, za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite francuski hleb na tanke krugove. Namažite ih maslinovim uljem. Zapecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni oko 8-10 minuta okrećući ih jednom.

Izvadite krostine i ohladite. U međuvremenu nagnječite koziji sir s rikotom. Isecite pršutu na tanke lente.

Nasecite smokve na sitne parčiće. Preko svakog kruga hleba postavite po jednu kašičicu sira.

Odozgo stavite malo od slatka od smokava i preko njega stavite pršutu, uvijenu u rolnicu.

Ukrasite listićima bosiljka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: