Način pripreme
Prvo zamešamo smesu za palačinke od spanaća, muteći prvo jaja sa solju i šećerom.
Dodajemo im sveže hladno mleko, ulje i kiselu vodu.
Dodajemo brašno u malim porcijama dok se ne dobije smesa gustine za palačinke.
Na kraju iskidamo na krupno svež spanać, koji je očišćen i opran i mešamo kašikom.
Koristimo tiganj za palačinke, koji zagrevamo na ringli. Mažemo ga uljem i sipamo po 2 kutlače smese, da može da se dobije palačinka deblja od uobičajene.
Nakon što smo spremili palačinke od spanaća, mažemo svaku topljenim sirom. Stavljamo po jedno tanko parče pršute i na kraju rendamo na rende sir, čedar, plavi sir, bri sir i kačkavalj.
Sirevi su prema vašim preferencijama, ali ne preterujte da bi mogla palačina od spanaća da se uvije u rolnu. Ako želite da se sirevi istope stavite ih dok je palačinka još u tiganju.
Ostavite minut da se sirevi istope i nakon toga uvijte.
Palačinke konzumirajte tople. Nek vam je slatko!