Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Takos»Pikantne čimičange

Pikantne čimičange

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141122k141
Pikantne čimičange
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 5
09/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Izvrsno!!! Uporno ponavljamo u sebi da ne treba da preterujemo sa pikantnim čimičangama, ali nema nikog na sluša"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 250 g telećeg
  • luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 1 čen sitno naseckan
  • crveni pasulj - 200 g
  • sos od paradajza - 5 kašika pikantnog
  • tortilje - 5 kom.
  • kačkavalj - 150 g narendanog
  • ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Crni i beli luk sitno naseći. Upržiti ih kratko u tiganju sa uljem, na srednjoj temperaturi.

Dodati mleveno meso i pržiti oko 10 minuta, i usitniti ga tako da postane mrvičasto i da promeni boju. Skloniti sa vatre i u smesu dodati pasulj, pikantni sos i kačkavalj. Dobro promešati.

Palačinke napuniti i uviti ih u pravougaonik. Zabosti ih čačkalicama, da se zatvore. Čimičange poređati u tavu, u koju je prethodno stavljen papir za pečenje.

Peći na 200 stepeni 5 minuta sa jedne, i 5 minuta sa druge strane. Kada budu gotove, ukloniti čačkalice i servirati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: