Način pripreme
Sameljite pileće meso u blenderu. Pomešajte pileće mleveno meso za začinima, jajetom, parmezanom i prezlom. Lepo umesite.
Namazanim rukama oblikujte male ćuftice (veličine da mogu da stanu na kriške), ako držite do toga da budu pravilnog oblika ili radite sa kašičicom ako želite da budu spontane.
Ugrejte ulje u tiganju, sa dnom koje se ne lepi, na umerenoj temperaturi i pržite ćuftice oko 8 minuta, jednom okrenite.
U međuvremenu isecite francuski hleb na kriške po dijagonali. Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje. Namažite ih maslinovim uljem.
Pecite u ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 8 minuta, jednom ih okrenite i namažite marinara sosom. Odozgo stavite po jednu ćufticu.
Preko ćuftice stavite komadić mocarele. Pecite oko 2-3 minuta na grilu u rerni, koliko da se rastopi mocarela. Ukrasite sa malim listićem bosiljka.