Pivski pečeni krompir sa piletinom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69723
12/09/2017
"Pileći bataci u kombinaciji sa čudesnim krompirom i dahom piva. Sjajni za večeru ili meze za prijatelje!"
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7 645
  • Pregledi tokom meseca701
  • Pregledi tokom sedmice274
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite piletinu. Stavite je u odvojenu duboku posudu. Dobro utrljajte kožu solju, biberom, alevom paprikom i kurkumom. Ostavite da odstoji. U međuvremenu oljuštite krompir, operite ga i isecite na ne mnogo debele kolutove - po oko 0, 5 cm.

Uzmite jednu posudu za pečenje, podmažite je, ne previše. Stavite krompir u posudu, dodajte so, biber, alevu papriku, ruzmarin, majčinud dušicu i bosiljak po ukusu. Ruzmarin, majčina dušica i posebno bosiljak su dosta jaki, zato ja predlažem da stavite po 1 prstohvat.

U posudu nalijte čašu piva i dodajte čašu vode. Odozgo stavite piletinu. Blago prelijte s nekoliko kapi ulja svaki batak i utrljajte ga. Stavite da se peče na 250 stepeni oko 25 minuta.

Kada piletina dobije zlatastu preplanulost, prebacite na pečenje samo odozdo na 220 stepeni još oko 15 minuta. Proverite da li se krompir ispekao i ako je gotov izvadite iz rerne.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar