Kebap u bošči

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922944k330
Kebap u bošči
Fotografije: Maria Simova
3 / 4
13/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Stvorena da oduševi - piletina u bošči"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg
  • maslinovo ulje - 50 ml (ulje)
  • belo vino - 1 vinska čaša
  • šargarepa - 1 komad
  • praziluk - 1 astruk
  • paprike - 1 zelena i 1 crvena
  • paradajz pire - 2 kašike
  • brašno - 1 kašika
  • dimljeni sir - 140 g
  • kačkavalj - 100 g
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo meso na zalogaje i propržimo u masnoći dok ne postane zlatasto. Dodajemo vino i dinstamo dok vino ne ispari i meso ostane na masnoći.

Izvadimo meso i u istoj masnoći propržimo prethodno isečeno povrće dok ne omekša. Vraćamo meso u povrće, dodajemo dve šolje tople vode, poklopimo i ostavljamo jelo da se kuva.

Razmutimo brašno u paradajz pireu s malo vode i nakon što je meso gotovo dodjemo u jelo. Solimo po ukusu i posipamo biberom. Dodajemo dimljeni sir isečen na parčiće i nakon 2-3 mešanja sklanjamo jelo s vatre.

Uzimamo okrugli seoski hleb i isečemo u krug deo gornje strane kore u obliku poklopca. Odstranimo meki deo unutrašnjosti hleba i na njegovo mesto stavljamo gotov kebap. Posipamo narendanim kačkavaljem po njemu.

Poslastičarskom četkom mažemo koru spolja maslinovim uljem i poklopac, stavljamo ih odvojeno u posudu za pečenje i zapečemo u prethodno zagrejanoj rerni samo na gornjem grejaču dok kačkavalj ne bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: