Čajni keksići Alfahores

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Čajni keksići Alfahores
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
140 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
20
"Predlažemo Vam savršene argentinske čajne keksiće. Pripremljeni tako da su savršeno hrskavi, sa jedinstvenim krhkim slojevima čajnih keksića."

Potrebni sastojci

  • kukuruzni skrob - 130 g
  • brašno - 140 g pšeničnog
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - prstohvat
  • vanila - 2 kom.
  • maslac - 200 g mekog kravljeg
  • šećer u prahu - 150 g
  • žumance - 2 kom.
  • kondenzovano mleko - 1 kutija kuvanog ili Dulce de leche
* merne jedinice

Način pripreme

Maslac i šećer umutiti u gust i vazdušast krem. Dodati jedno po jedno žumance, pa nakon svakog dobro umutiti, da se lepo sjedini. Brašno prosejati sa skrobom i praškom za pecivo, pa dodati so i vanilu.

Smesu od brašna sjediniti postepeno sa smesom od maslaca, pa oblikovati meko testo u loptu. Uviti ga u foliju, pa ostaviti 1 sat u frižideru, da se stegne.

Na papiru za pečenje razviti gotovo testo, da bude debljine oko 3 mm, pa modlama oblikovati keksiće po želji.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni, oko 10 minuta. Keksići ne treba da postanu braon, ali su i tako ukusni.

Nakon što se izvade, keksiće ostaviti da se ohlade u tavi. Slepiti ih gotovim Dulce de leche-om. Prodaje se u ruskim prodavnicama. Slepljene keksiće uvaljati u kokosovo brašno.

Recept je adaptiran iz časopisa Meni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
51
40
31
20
10
Oceni: