Sočna svinjska kolenica

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8870
3
17/09/2017
"Sočna i lagana za pripremu - to je savršena kolenica!"
Priprema20 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 768
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 1 komad (zadnja)
  • lovorov list - 4 komada
  • piment - 6 komada, u zrnu
  • biber - 10 zrna
  • vino - 150 ml
  • so - 1 kašičica
  • luk - 2 velike glavice
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • krompir - 2 komada, veliki
  • beli lk - 4 - 5 čenova
  • paradajz - 1 šolja - isečeni iz konzerve
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • peršun - 5 strukova
* merne jedinice

Način pripreme

Kolenica se opere i stavlja u ekspres lonac koji se nalije vodom. Dodaje se 150 ml vina, lovorov list, nekoliko zrna pimenta i bibera i malo soli. Stavlja se na vatru i nakon što provri kuva se oko 30-40 minuta.

U malo ulja se proprže luk i šargrepa, isečeni na kocke. Dodaje se kromir, takođe isečen na krupne kocke i beli luk. Prži se još malo i meša se.

Skuvana kolenica se stavlja u sredinu manje posude za pečenje i posipa se alevom paprikom, odozgo se premaže sa malo ulja. Krompir se sipa sa strane oko kolenice. Dodaju se dve kutlače bujona u kome s kuvalo meso.

Tu i tamo se stavi po jedna kašika paradajza.

Jelo se stavlja u zagrejanu rernu i peče se još 30 minuta na 180 stepeni. Dva tri puta se kolenica preliva sosom pomoću kašike.

Po želji se posipa iseckanim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar