Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Zapečena jela»Bogato rumunsko pečeno jelo

Bogato rumunsko pečeno jelo

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Bogato rumunsko pečeno jelo
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Najviše volimo ovakve recepte - bogate ukusima i veoma lake za pripremu"

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 600 g
  • slanina - 150 g, dimljena
  • pečurke - 1 tegla
  • luk - pola glavice
  • krompir - 6 komada (700 g)
  • kiseli krastavčići - pola tegle, bejbi
  • ljute paprike - 2 - 3 komada, sveže
  • pavlaka za kuvanje - 450 g
  • univerzalni začin - 1 kašika, od povrća
  • biber - prstohvat
  • topljeni sir - 200 g
  • muskatni oraščić - po želji
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjsku plećku na sitne kocke i stavite u tiganj sa poklopcem da se dinsta. Kada se zaprži, dodajte isečen luk i zajedno ih pržite još 5 minuta.

Izvadite meso u tanjir i u istoj masnoći, dodajući još ulja, propržite krompir isečen na krugove.

Dimljenu slaninu i pečurke isecite na kriške i u vatrostalnu posudu ređajte, nakon što dno namažete uljem, red krompira, meso, pečurke, dimljeno meso, ponovo krompir, beli luk na parčiće i tako dok se ne potroše sastojci.

Skroz odozgo stavite topljeni sir, bejbi krastavčiće i ljute paprike.

Prelijte pavlakom za kuvanje i pecite dok se ne pomešaju ukusi i dok se ne zapeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: