Način pripreme
Oprane tikvice isecite na krugove, poređajte ih u posudu za pečenje, posolite s malo soli i ostavite posudu nakoso sat vremena da se ocedi voda koju će pustiti.
Uvaljajte svako parče jedno za drugim u brašno i poređajte ih sve u jednu veliku zdelicu, možete ih staviti jedno na drugo. Na taj način brašno se zalepi na tikvice, a kad se stave da se prže upijaju malo masnoće i brašno neće izgoreti na ulju. Ispržite tikvice, obrćući ih s obe strane.
Stavite papir za pečenje u kalup za tortu s pokretnim dnom, stavljajući papir i na zidove. Namažite maslacem i poređajte tikvice.
Umutote jaja, pomešajte ih s izmrvljenim sirom i dodajte sveže mleko. Prelijte ovom smesom tikvice, pospite narendanim kačkavaljem, a odozgo poređajte kao cvetove nekoliko parčića paradajza. Pospite makom i strukovima peršuna.
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Zapecite jelo na grilu s ventilacijom desetak minuta. Prebacite zapečeno jelo u odgovarajući tanjir zajedno s papirom, a višak papira isecite nožem.
Špricem u tankom mlazu pavlakom opcrtajte isečen paradajz i nacrtajte cvetove. Servirajte s kiselim mlekom s blagom aromom belog luka i iseckane mirođije.