Način pripreme
Zagrejte mleko i dodajte mu kvasac i šećer. Neka odstoji tako 5 minuta, da se kvasac aktivira.
Prosejte brašno i dodajte mu so.
Posebno umutite jaja i dodajte ih brašnu. Dodajte i svinjsku mast i dobro promešajte. Ovoj smesi dodajte i mleko sa kvascem, da se dobro pomeša. Počnite da mesite, a ako ima potrebe, dodajte još malo brašna, koliko je potrebno da se dobije meko testo koje se ne lepi. Ostavite testo da naraste 30 minuta.
Kada testo naraste, razvijte koru debljine oko 2 mm. Koru premažite svuda ravnomerno otopljenim kravljim maslacem. Koru isecite uzdužno i poprečno, tako da dobijete pravougaonike, čija je duža strana 10 cm.
Na svakom pravougaoniku napravite uzdužno po dva proreza. U jedan kraj pravougaonika stavite malo mrvljenog sira i uvijte, tako da dobijete kiflice. Poređajte ih u teflonsku ili običnu tepsiju, koju ste prethodno obložili papirom za pečenje i papir premazali maslacem.
Žumance umutite i njime premažite kiflice. Preko posipajte makovo seme i pecite u prethodno zagrejanoj rerni.