Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Kiflice sa nadevom

Kiflice sa nadevom

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621772k107
Kiflice sa nadevom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
10/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
24
"Zaljubićete se u ove kiflice čim ih probate. Ne verujete?"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 2 šolje
  • brašno - 4 šolje
  • maslac - 200 g
  • kvasac - 20 g, svež
  • jaja - 1 komad + 1 belance
  • šećer - 2 kašike
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 80 ml
  • sveže mleko - 3 kašike
  • za premazivanje
  • jaja - 1 žumance
  • sveže mleko - 1 kašika
  • za nadev
  • slatko - 1 teglica
  • si - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac i šećer u mlakom mleko i ostavite da se kvasac aktivira. U dubokoj šerpi istopite maslac na slaboj vatri. Skinite sa vatre i ako je vruće, sačekajte da se malo ohladi. Dodajte jaje, belance, kiselo mleko i promešajte. Odvojite 1 šolju brašna, a ostalo brašno i so dodajte u smesu.

Na kraju dodajte ulje i umesite testo. Sipajte čašu brašna koju ste odvojili na radnu površinu, prebacite testo i umesite testo koje se ne lepi. Stavite testo u dubok sud, pokrijte ga providnom folijom i ostavite u frižider na 90 minuta.

Podelite testo na 2 dela i razvicite dva kruga. Krugove nasecite na trouglove od sredine prema krajevima. U osnovu svakog trougla stavite nadev po želji - slatko, sir i umotajte. Izmutite žumance sa jednom kašikom svežeg mleka i premažite kiflice.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene. Kiflice sa slatkom pospite šećerom u prahu. Testo je veoma lako za rukovanje. Čak i ako ga isečete loše, u toku pečenja će se ispraviti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti