Svinjetina sa krompirom iz rerne

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
286
19/09/2017
"Lako je ženama, dovoljno je da spreme jednu tepsiju sa svinjskim mesom i krompirom i svaki muškarac je njihov "
Priprema25 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno115 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano24 617
  • Pregledi tokom meseca488
  • Pregledi tokom sedmice11
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 700 g
  • krompir - 2 kg
  • šargarepa - 1 komad
  • crvena paprika - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • sok od paradajza - 500 ml
  • so
  • čubar
  • biber
  • bujon - 1 kocka
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na komade srednje veličine, dodajte so kuvajte sat vremena.

Krupno isecite krompir i šargarepu, stavite u tepsiju i dodajte sitno iseckan luk i crvenu papriku. Dodajte so, čubar, biber i bujon. Nakon toga sipajte i sok od paradajza i sve dobro promešajte, dok se svi sastojci dobro ne sjedine.

Sipajte vodu, da pokrije sve sastojke i poređajte meso odozgo.

Stavite foliju i pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 1 h i 15 minuta na 200 stepeni.

Nakon toga sklonite foliju i pecite još 15 - 20 minuta dok se jelo ne ispeče ravnomerno i dok meso ne dobije zlatnu koricu.

Sa foljom meso bude mnogo mekše i ukusnije.

Možete da koristite ovaj recept kada spremate i svinjska rebra.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar