Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni Kolač»Neverovatan kolač od kajsija sa krem sirom

Neverovatan kolač od kajsija sa krem sirom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5791352k127
Neverovatan kolač od kajsija sa krem sirom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 4
23/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Jedinstvena kombinacija ukusa i aroma, koja će vam zarobiti srce"

Potrebni sastojci

  • brašno - 2 šolje
  • šećer - 1 šolja
  • jaja - 4 komada
  • prašak za pecivo - 15 g
  • vanila - 1 kesica
  • ulje - 60 ml
  • kakao - 2 kašike
  • kiselo mleko - 300 g
  • Za nadev
  • krem sir - 150 g
  • kisela pavlaka - 150 g
  • šećer u prahu - 1 kašika
  • vanila - 1 kesica
  • kajsije - oko 10 komada
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj kolač ispada izuzetno vazdušast, mekan i uskusan. Nadev od sira mu daje izuzetnu svežinu, a kajsije balansiraju ukusom i aromom. Idealan je za konzumiranje uz popodnevnu kafu ili čaj i dovoljno je atraktivan da se podeli s bliskim gostima i prijateljima.

Šolja je zapremine 250 ml, posuda za pečenje je pravougaona veličine 32/20/7, možete da koristite i okruglu prečnika ne većeg od 28 cm.

U posudi umutite jaja sa šećerom u kremastu smesu. Dodajte u tankom mlazu ulje, nastavite da mutite i na kraju sipajte kiselo mleko.

U drugu posudu prosejte brašno sa praškom za pecivo, vanilom i kakaom.

Sjedinite suve i tečne sastojke mešajući drvenom kašikom, dok ne dobijete gustu homogenu smesu bez grudvica brašna.

Operite i očistite kajsije, prepolovite ih i otklonite košticu.

U posudi umutite krem sir sa šećerom, dodajte kiselu pavlaku i vanilu. Dobija se gusta mlečna smesa.

Kašikom zagrebite po malo od mlečne smese i stavire je na nekoliko mesta na smesu kolača, ali da ne mešate i ne pritiskate, a odozgo poređajte polovine kajsija.

Stavite posudu za pečenje u rernu i pecite kolač oko 35 minuta ili dok čačkalica ne bude suva.

Izvadite gotov kolač i ostavite ga na metalnoj rešetki da se ohladi. Pospite šećerom u prahu i isecite na parčiće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: