Način pripreme
Umutite jaja viljuškom u posudi, dodajte prstohvat soli. Sipajte preko njih kiselo mleko u sredinu posude. Sipajte preko mleka prašak za pecivo i naprskajte sokom od limuna.
Ostavite mleko da se aktivira i počnite da mutite sa jajima. Dodajte mrvljeni sir i šećer.
Prosejte brašno i dodajte 10 punih supenih kašika. Ponovo dobro promešajte. Sipajte sledećih 10 punih supenih kašika brašna.
Mešajte lopaticom, podižite smesu odozdo na gore, dok smesa ne upije celu količinu brašna. Dobićete teško, lepljivo testo. Ako je potrebno dodajte još malo brašno, ako može da upije smesa.
Čim počne teško da se podiže, sipajte preko brašnom posute radne površine i mesite sa još malo brašna, ali brzo i krato, koliko da se ne lepi. Treba da se dobije veoma meko testo.
Pospite brašno po radnoj površini i stavite testo, odozgo takođe pospite brašnom.
Razvijte oklagijom list debljine oko 8 mm. Isecite krugove čašom, prečnika 5-6 cm, trouglovi ili romboidi.
Pržite ih na umerenoj vatri u obilnoj količini ugrejanog ulja u kaseroli, po 3-4 komada. Na početku padaju na dno posude, a nakon toga isplivaju na površinu i počinju da rastu.
Prže se sa obe strane.