Domaći giros od svinjskog mesa

25/09/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj201524
"Kada je reč o girosima - oni sa svinjskim mesom su nam omiljeni "
Priprema30 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno110 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 383
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 500 g, bez kosti
  • luk - 2 glavice
  • začini za giros - 3 kašike (gotovo pakovanje, piše da u sadržaju ima kuhinjsku so, paprike, biber, prženi luk, peršun, origano, ljute paprike, ruzmarin, majčinu dušicu, majoran, korijander, beli luk, bosiljak, estragon, piment)
  • maslinovo ulje - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite meso. Izlupajte šnicle, da budu tanke. Oljuštite luk i isecite ga na kolutove. Pomešajte začin za giros sa maslinovim uljem i dobro promešajte.

U tepsiju sipajte nekoliko kašika marinade i poređajte šnicle, preko njih prelijte dosta marinade i poređajte kolutiće luka. Ponovo poređajte šnicle i sve ostalo, dok imate sastojke.

Tepsiju zavijte u foliju i stavite u frižider da se meso marinira nekoliko sati ili cele noći. Kada je gotovo, meso. bez skidanja folije, stavite da se peče u prethoodno zagrejanu rernu i pecite 30 - 40 minuta.

Sklonite foliju i prelijte meso sosom. Pecite još 40 minuta ili dok ne bude gotovo. Meso isecite na uske i duge tračice i poslužite sa tzatziki salatom, prženim krompirićima i tortiljom po želji.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar