bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Ćevap»Kebap od svinjskog mesa

Kebap od svinjskog mesa

Kebap od svinjskog mesa
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 3
12/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
"Ugostićemo vam sa kebapom od svinjskog mesa sa suvim paprikama, zato što želimo da osetite njegov neodoljiv miris"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg, od vrata, bez kostiju
  • praziluk - 2 krupnija struka
  • beli luk - 2 krupnija čena
  • paprike - 3 komada, krupnije suve crvene paprike
  • ulje - 5 - 6 supenih kašika
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • crno vino - 1 šolja
  • lovorov list - 2 - 3 komada
  • biber - 2 - 3 prstohvata
  • čubar - 2.3 prstohvata
  • so - 2 - 3 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo meso od svinjskog vrata na tračice. U plitku i široku šerpu stavljamo ulje, dodajemo iseckano meso i stavljamo na vatru da se kuva. Kad sok ispari, koje je meso pustilo, mešamo s vremena na vreme i pržimo oko 30 minuta dok ne porumeni. Čim se meso dobro glazira vadimo ga u drugu posudu.

U ulju u kome se meso pržilo stavljamo isečeni praziluk na krugove, zajedno sa isečenim čenovima belog luka i pržimo oko 5 minuta. Ponovo promešamo da se ne zalepi i vraćamo meso u praziluk.

Paprike sečemo na komade, najbolje je kuhinjskim makazama. Prelivamo vinom, prethodno pomešano sa paradajz pireom. Dodajemo začine i kebap ostavljamo da se kuva poklopljen dok vino ne ispari i dok ne ostane na masti, oko 10-15 minuta.

Možemo servirati sa domaćom turšijom, svežom salatom, sa krompir preom - pitanje ukusa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: