Kebap od svinjskog mesa

12/12/2018
"Ugostićemo vam sa kebapom od svinjskog mesa sa suvim paprikama, zato što želimo da osetite njegov neodoljiv miris "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano202
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg, od vrata, bez kostiju
  • praziluk - 2 krupnija struka
  • beli luk - 2 krupnija čena
  • paprike - 3 komada, krupnije suve crvene paprike
  • ulje - 5 - 6 supenih kašika
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • crno vino - 1 šolja
  • lovorov list - 2 - 3 komada
  • biber - 2 - 3 prstohvata
  • čubar - 2.3 prstohvata
  • so - 2 - 3 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo meso od svinjskog vrata na tračice. U plitku i široku šerpu stavljamo ulje, dodajemo iseckano meso i stavljamo na vatru da se kuva. Kad sok ispari, koje je meso pustilo, mešamo s vremena na vreme i pržimo oko 30 minuta dok ne porumeni. Čim se meso dobro glazira vadimo ga u drugu posudu.

U ulju u kome se meso pržilo stavljamo isečeni praziluk na krugove, zajedno sa isečenim čenovima belog luka i pržimo oko 5 minuta. Ponovo promešamo da se ne zalepi i vraćamo meso u praziluk.

Paprike sečemo na komade, najbolje je kuhinjskim makazama. Prelivamo vinom, prethodno pomešano sa paradajz pireom. Dodajemo začine i kebap ostavljamo da se kuva poklopljen dok vino ne ispari i dok ne ostane na masti, oko 10-15 minuta.

Možemo servirati sa domaćom turšijom, svežom salatom, sa krompir preom - pitanje ukusa.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar