Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Mućkalica od svinjskog mesa

Mućkalica od svinjskog mesa

IrenaIrena
Početnik
16929631
Mućkalica od svinjskog mesa
Fotografije: Irena
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
8
"Letnji ručak za desetku! Koja je vaša ocena?"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 g
  • crni luk - 1 veća glavica
  • šargarepa - 3 - 4 kom.
  • šampinjoni - 400 g
  • krompir - 3 - 4 kom.
  • tikvice - 2 manje ili 1 veća
  • paradajz - 3 - 4 kom.
  • ulje - 3 - 4 supene kašike za dinstanje luka
  • začin - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk iseći na kockice i dinstati ga na ulju uz dolivanje vode.

Kada luk omekša, dodati mu meso isečeno na krupnije kocke. Dinstati meso dok ne bude na pola gotovo. Začiniti jelo po ukusu.

Dok se meso dinsta oljuštiti i iseći povrće. Prvo dodati šargarepu isečenu na kolutove. Kada ona malo omekša u šerpu staviti i krompir isečen na kockice i šampinjone nasečene na listiće.

Zatim oljuštiti tikvice, iseći ih na kockice i dodati jelu. Preko paradajza preći tupom stranom noža i nakon toga ih oljuštiti. Takođe ga naseći na kockice i dodati u mućkalicu.

Prema potrebi tokom pripreme jela dosipati vodu.

Kada svi sastojci omekšaju i voda ispari mućkalica od svinjskog mesa je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: