Način pripreme
Isecite parče ribića na polovine po dužini, ne razdvajajući ih. Začinite solju i biberom.
U avanu istucajte šaku oraha sa kašikom semena anisa. Pospite jednu polovinu po dužini.
Poređajte šljive bez koštica u red. Pospite preostalom smesom od oraha.
Sakupite dve polovine mesa i vežite ih čvrsto kuhinjskim kanapom.
Namažite meso obilno maslinovim uljem i pospite alevom paprikom.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Stavite meso u posudu za pečenje sa šoljom vode i šoljom maslinovog ulja. Gurnite posudu u zagrejanu rernu.
Nadgledajte i kada promeni boju prelijte sa 100 ml belog vina.
Pecite rolat oko sat, pri čemu s vremena na vreme otvarate rernu, da prelijete meso sa sosom koji se stvorio.
Napomena: Da bi se meso dobro ispeklo, kakvo god da je, pecite onoliko vremena koliko je teško! Na primer: 1 kilogram mesa - 1 sat pečenja!