Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač sa sirupom»Dva kolača - jedna korica

Dva kolača - jedna korica

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Dva kolača - jedna korica
Fotografije: Iliana Dimova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Da li je moguće da se naprave dva kolača od jedne korice? Pogledajte ovaj recept i uverite se sami"

Potrebni sastojci

  • Sastojci za koricu
  • jaja - 6 komada, sveža
  • šećer - 12 kašika, kristalni
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • brašno - 12 kašika
  • Za kremove
  • punding vanila - 1 kesica, dr. Oetker
  • puding karamela - 1 kesica, dr. Oetker
  • sveže mleko - za puding /prema uputstvu sa kesice/
  • šećer - za pudinge (4 - 5 kašika, za svaku kesicu)
  • Za sirup
  • šećer - 12 kašika
  • voda - 800 ml
  • esencija - rum, tečna
  • Za dekoraciju kolača
  • čokolada - 100 - 200 g ili gotova kakao glazura
* merne jedinice

Način pripreme

Korica se pravi tako što umutite 6 jajeta sa šećerom (12 kašika) i vanilin šećer (1 kom.). Kada dobijete penasti krem, kašiku po kašiku, pažljivo dodajte bašno, koje ste pomešali sa praškom za pecivo. Špatulom promešajte smesu odozdo nagore.

Sipajte i testo ravnomerno rasporedite u veliku tepsiju, koju ste obložili papirom za pečenje ili silikonom. Koricu ispecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne bude gotova. Znaćete da je korica gotova kada čačkalicom probodete kolač i ako je suva kad je izvadite, testo je gotovo.

Dobijenu koricu stavite na rešetku da se ohladi.

Napravite dva krema od pudinga dr. Oetker prema uputstvu sa kesica. Za sirup zagrejte vodu (800 ml), dodajte šećer (12 kašika) i nekoliko kapi tečne esencije ruma. Kada se šećer otopi, sklonite sirup sa vatre i ohladite ga.

Belu koricu podelite na dva dela i svaki isecite na pola. U male pravougaone plehove stavite korice i sipajte dobijeni sirup.

Premažite puding od karamele i preko stavite druge polovine korice. Ponovo stavite sirup i premažite pudingom od vanile. Ukrasite otopljenom čokoladom ili gotovom kakao glazurom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: