Domaća slatka pita sa ratlukom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
24/09/2017
"Bolje od domaćeg nema, zato smo vam spremili ovu ukusnu pitu koja je veoma laka i svaki ljubitelj prelivenih kolača treba obavezno da je proba"
Priprema30 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano404
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jaja, mleka, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer pomešajte u činiji.

Rernu zagrejte na 300 stepeni.

Najbolje je da se pita peče u staklenoj tepsiji.

Ređa se na sledeći način: prvu koru premažite uljem, drugu - nadevom i tako ređajte, a u međuvremenu, po proceni, dodajte i ratluk.

Kada stavite poslednju koru i premažete nadevom i uljem, izbodite je viljuškom, da što bolje upije. Pita izgleda tako kao da pliva u smesi.

Pecite u rerni na jakoj temperaturi, dok ne porumeni odozgo - oko 15 minuta. Nakon toga pokrijte folijom, smanjite rernu na 190 stepeni i pecite još 20 minuta, ali je proverevajte sve vreme.

Iz rerne izvadite i pokrijte papirom i krpom da odstoji tako 10 minuta, kako bi bila meka.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar