Pečena svinjska plećka

Fat BertaFat Berta
Džedaj
65017250
Pečena svinjska plećka1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
200 min.
Ukupno
240 min.
Porcije
12
"I leti i zimi... važno je da svinjske plećke uvek ima"

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 1 komad (2 - 3 kg)
  • beli luk - 4 čena, sitno iseckan
  • čili - 1/2 kašičice, u prahu
  • crveni luk - 1 glavica, sitno iseckan
  • majčina dušica - 3 struka, sveža ili 1 kašičica sušena
  • piment - 1 kašičica, zrna, mleven
  • marmelada od kajsije - 2 kašike
  • soja sos - 2 kašike
  • ulje - 100 ml, suncokretovo
* merne jedinice

Način pripreme

Izaberite neku plećku sa slojem masti odozgo, koju treba da izrezbarite nožem na rombove.

Isitnite beli luk, čili, luk, majčinu dušicu, piment i dodajte marmeladu i soja sos. Uz neprestano mućenje dodajte i ulje.

Plećku dobro utrljajte aromatičnom smesom. Meso odozgo pokrijte alimunijumskom folijom i ostavite da se marinira tokom noći.

Nakon toga ostavite meso na sobnu tepmeraturu i onda ga stavite da se peče u zagrejanu rernu na 220 stepeni oko pola sata.

Smanjite temperaturu na 150 stepeni i pecite još 150-180 minuta.

Dobijeno meso izvadite, pokrijte aluminijumskom folijom i nakon pola sata isecite na porcije.

Svinjsku plećku možete poslužiti sa krompir pireom, kupusom, slatkom od borovnica ili salatom, turšijom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: