Način pripreme
Prvo zamesite testo, tako što ćete prvo zagrejati vodu, dok ne proključa, a zatim joj dodati višnjevaču, šećer i so.
Dodajte i maslac da se otopi. Zatim dodajte brašno i neprekidno mešajte. Sklonite sa vatre i nastavite da mešate smesu u istom smeru, dok ne dobijete homogenu loptu od testa.
Kada se ohladi, dodajte jedno po jedno jaje, mešajući sv evreme. Dobijeno glatko testo isipajte u kalup za kuglof i pecite 25 minuta, prvo na visokoj temperaturi, a zatim na umerenoj*.
Dok se hladi, napravite krem, tako što dobro pomešate mleko, brašno, maslac i žumanca. Skuvajte sa pola od ukupne količne šećera, mešajući sve vreme, dok se smesa ne zgusne. Belanca sa drugim delom šećera umutite u sneg i dodajte kremu.
Kada se kolač ohladi, isecite ga na pola, pa obe polovine napunite kremom i preko njih poređajte pijane višnje*.
Kolač preko posipajte šećerom u prahu i ukrasite sa pijanim višnjama,
*Za vreme pečenja ne treba otvarati rernu, kako testo ne bi splasnulo.
* Kada pravire višnjevaču, uvek sačuvajte višnje, jer su odličan dodatak kolačima i kremovima.