Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Keto bavarski krem

Keto bavarski krem

ValeriaValeria
Šef kuhinje
24599643
Keto bavarski krem
Fotografije: Valeria
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Odličan keto desert, toliko je ukusan, nestaje za sekund"

Potrebni sastojci

  • žumanca - 4 komada
  • bademovo mleko - 300 ml ili drugo mleko orašastih plodova
  • pavlaka ta mućenje - 30 ml, tečna i nezaslađena
  • želatin - 20 g
  • vanila - 1 kašičica
  • zaslađivač - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite mikserom žumanca sa zaslađivačem na gust krem.

Ugrejte mleko, ne treba da bude vrelo i da provri. Dodajte lagano, u žumanca i mutite mikserom. Dodajte vanilu.

Stavite mleko sa žumancima na paru i mešajte 5-7 minuta. Ringla treba da bude na tihoj temperaturi. Ne očejujte da se zgusne. Neće se zgusnuti!

Skinite smesu sa vatre i ostavite da se ohladi. Možete potopiti posudu u drugu posudu sa hladnom vodom. Mešajte da se brže ohladi.

Dok se smesa hladi, rastvorite želatin u 60 ml (to su 4 supene kašike) hladne vode i ostavite da nabubri.

Kad se smesa ohladi potpuno, rastvorite želatin na pari i i dodajte. Promešajte i ostavite smesu sa strane.

Umutite tečnu pavlaku na gust krem.

Počnite da dodajete umućenu pavlaku u delovima u drugu smesu. Dodajte je iz 4 puta i svaki put mešajte polako žicom. Dobijamo lep, gust krem.

Sipajte krem u čaše ili kalupe. Stavite u frižider nekoliko sati da se stegne. Ja ga pripremam uveče i ostavljam celu noć. Ja sam koristila kalup za kuglof. Ali mnogo sam morala da pazim prilikom vađenja. Lakše je u čašama.

Po želji bavarski krem možete ukrastiti čokoladom ili domaćim slatkom.

Keto bavarski krem je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: