Bavarski krem

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216706
Bavarski krem
Fotografije: Admin
1 / 5sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Pronašli smo dostojnog izazivača omiljenog Krem Brulea"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 200 g
  • jaja - 6 žumanca
  • vanila - 1 šipka i 3 - 4 kesice
  • želatin - 6 listova ili 1, 5 - 2 kesice
  • pavlaka - 500 ml, za kuvanje
* merne jedinice

Način pripreme

Promešajte mleko sa 100 g šećera i dve vrste vanile, tako što pre nego što je stavite, šipku presečete na pola i ostružite je, a sadržaj dodajte u mleko. Kada proključa, skinite sa vatre.

Umutite žumanca veoma dobro sa preostalih 100 g šećera. U žumanac dodajte mleko u tankom mlazu uz neprestano mešanje. Vratite posudu na vatru i mešajte dok se smesa ne zgusne. Krem ne treba da proključa, jer je moguće da se zgrudva. Kada se zgusne, ostavite ga po strani.

Potopite želatin u hladnu vodu oko 10 minuta. Ocedite ga i umešajte u vruć krem. Ostavite da se ohladi, s vremena na vreme ga promešajte.

Na kraju, dobro umutite pavlaku i postepeno je sjedinite sa ohlađenim kremom. Rasporedite bavarski krem u odgovarajuće posude ili kupice i ostavite ga u frižider na 2-3 sata pre služenja.

Servirajte bavarski krem sa slatkom ili sirupom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: