Način pripreme
Promešajte mleko sa 100 g šećera i dve vrste vanile, tako što pre nego što je stavite, šipku presečete na pola i ostružite je, a sadržaj dodajte u mleko. Kada proključa, skinite sa vatre.
Umutite žumanca veoma dobro sa preostalih 100 g šećera. U žumanac dodajte mleko u tankom mlazu uz neprestano mešanje. Vratite posudu na vatru i mešajte dok se smesa ne zgusne. Krem ne treba da proključa, jer je moguće da se zgrudva. Kada se zgusne, ostavite ga po strani.
Potopite želatin u hladnu vodu oko 10 minuta. Ocedite ga i umešajte u vruć krem. Ostavite da se ohladi, s vremena na vreme ga promešajte.
Na kraju, dobro umutite pavlaku i postepeno je sjedinite sa ohlađenim kremom. Rasporedite bavarski krem u odgovarajuće posude ili kupice i ostavite ga u frižider na 2-3 sata pre služenja.