Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Bavarski krem Diplomat

Bavarski krem Diplomat

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
451130958146
Bavarski krem Diplomat1 / 2
29/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
10
"Jedinstveni bavarski krem sa voćem i nežnom aromom vanile"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 kom.
  • šećer - 200 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • želatin - 30 g
  • vanila - 1 kom.
  • pavlaka - 200 ml tečne
  • suvo grožđe - 1/2 šolje
  • piškote - 100 g
  • voće - za ukras, ušećereno
  • brendi - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Želatin rastvoriti u kašičici hladne vode.

Odvojiti žumanca od belanaca, pa žumanca umutiti sa pola količine šećera, dok ne pobele.

Mleko skuvati, malo ga ohladiti i dodati u žumanca, uz neprestano mešanje.

Dodati i nadošli želatin.

Smesu kuvati uz mešanje na tihoj vatri, dok se želatin ne istopi, i paziti da ne provri.

Dobijenu smesu procediti kroz cediljku, da ne bi bilo grudvica, pa dodati vanilu.

Ostaviti da se ohladi dok se napola ne stegne, a sa vremena na vreme mešati.

U posudi umutiti belanca sa preostalom količinom šećera, pa dodati u njih poluohlađenu smesu, pavlaku i suvo grožđe, prethodno potopljeno u brendi i isceđeno, pa pažljivo promešati, da belanca ne spadnu.

Na dnu posudica za serviranje staviti nadrobljene piškote, preliti krem, i staviti u frižider 5-6 sati,

Krem iz posudica okrenuti u činije, ukrasiti ušećerenim voćem i servirati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: