Način pripreme
Želatin rastvoriti u kašičici hladne vode.
Odvojiti žumanca od belanaca, pa žumanca umutiti sa pola količine šećera, dok ne pobele.
Mleko skuvati, malo ga ohladiti i dodati u žumanca, uz neprestano mešanje.
Dodati i nadošli želatin.
Smesu kuvati uz mešanje na tihoj vatri, dok se želatin ne istopi, i paziti da ne provri.
Dobijenu smesu procediti kroz cediljku, da ne bi bilo grudvica, pa dodati vanilu.
Ostaviti da se ohladi dok se napola ne stegne, a sa vremena na vreme mešati.
U posudi umutiti belanca sa preostalom količinom šećera, pa dodati u njih poluohlađenu smesu, pavlaku i suvo grožđe, prethodno potopljeno u brendi i isceđeno, pa pažljivo promešati, da belanca ne spadnu.
Na dnu posudica za serviranje staviti nadrobljene piškote, preliti krem, i staviti u frižider 5-6 sati,
Krem iz posudica okrenuti u činije, ukrasiti ušećerenim voćem i servirati.