Način pripreme
Pomešajte brašno, šećer u prahu, prstohvat soli i prstohvat praška za pecivo.
Dodajte hladni maslac naseckan na kockice i istrljajte rukama dok se ne dobiju mrve.
Dodajte otprilike 1 supenu kašiku kisele pavlake i sakupite testo u loptu.
Rasporedite testo u kalup prečnika 20-22 cm i stavite u frižider.
Potopite želatin želatin u hladnu vodu i ostavite da nabubri.
Umutite žumanca sa šećerom i vanilom.
Zagrejte mleko i sipajte ga u žumanca uz neprestano mešanje.
Stavite smesu na ringlu i mešajte otprilike 5-7 minuta.
Sklonite smesu sa ringle, dodajte istopljeni želatin, izmešajte, pokrijte folijom i ostavite da se ohladi.
Ispecite testo za paj u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni otprilike 20 minuta dok se ne dobije zlatkasta boja i ostavite da se ohladi.
Umutite slatku pavlaku i postepeno je pomešajte sa ohlađenim slatkim kremom.
Sipajte bavarski krem na ispečenu osnovu i stavite slatki paj na 6-8 sati u frižider.
Bavarski krem paj pospite čokoladom i servirajte.
Ako vam se dopada ovaj recept, probajte i naš recept za bostanski krem paj.