Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Bavarski krem paj

Bavarski krem paj

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Bavarski krem paj
Fotografije: Juliya
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Bavarski krem paj pospite čokoladom i servirajte....Mmm..."

Potrebni sastojci

  • brašno - 120 g
  • šećer u prahu - 40 g
  • so - 1 prstohvat
  • prašak za pecivo - 1 prstohvat
  • kravlji maslac - 60 g
  • kisela pavlaka - otprilike 1 supena kašika
  • želatin - 7 g
  • voda - 6 supenih kašika
  • žumanca - 3 komada
  • šećer - 70 g
  • vanila - 1 kašičica
  • sveže mleko - 120 ml
  • slatka pavlaka - 150 ml (30%)
  • tamna čokolada - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte brašno, šećer u prahu, prstohvat soli i prstohvat praška za pecivo.

Dodajte hladni maslac naseckan na kockice i istrljajte rukama dok se ne dobiju mrve.

Dodajte otprilike 1 supenu kašiku kisele pavlake i sakupite testo u loptu.

Rasporedite testo u kalup prečnika 20-22 cm i stavite u frižider.

Potopite želatin želatin u hladnu vodu i ostavite da nabubri.

Umutite žumanca sa šećerom i vanilom.

Zagrejte mleko i sipajte ga u žumanca uz neprestano mešanje.

Stavite smesu na ringlu i mešajte otprilike 5-7 minuta.

Sklonite smesu sa ringle, dodajte istopljeni želatin, izmešajte, pokrijte folijom i ostavite da se ohladi.

Ispecite testo za paj u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni otprilike 20 minuta dok se ne dobije zlatkasta boja i ostavite da se ohladi.

Umutite slatku pavlaku i postepeno je pomešajte sa ohlađenim slatkim kremom.

Sipajte bavarski krem na ispečenu osnovu i stavite slatki paj na 6-8 sati u frižider.

Bavarski krem paj pospite čokoladom i servirajte.

Ako vam se dopada ovaj recept, probajte i naš recept za bostanski krem paj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: