Paprike punjene mesom

Diana VasilevaDiana Vasileva
Početnik
11
Paprike punjene mesom
Fotografije: Anonymous
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
"Samo amateri pune paprike sa pirinčem. Profesionalci ih pune odmah sa mesom"

Potrebni sastojci

  • paprike - crvene, koliko mogu da stanu u tepsiju
  • luk - 2 glavice, crni
  • piletina - 300 g
  • pirinač - 1 kašika po paprici
  • šargarepa - 3 - 4 komada, rendana
  • paradajz - 1 komad, sitno iseckan /ili paradajz pire/
  • začini - po želji
  • ulje - ili mast
  • so - po želji
  • voda - za pirinač i oko 500 g za pečenje
* merne jedinice

Način pripreme

Piletinu sitno iseckajte, propržite malo i dodajte sitno iseckan luk, šargarepe, pirinač i na kraju iseckan paradajz. Posolite.

Dodajte začine: kumin, biber, kurkuma, aleva paprika, nana.

Kada se smesa malo proprži, sipajte 400 g tople vode i kuvajte, dok voda ne proključa i dok sve vreme mešajte.

Nakon toga napunite paprike, poređajte ih u tepsiju i prelijte vrućom vodom, koju ste prokuvali u posudi gde ste kuvali pirinač.

Pecite ih sa obe strane, a s vremena na vreme ih okrećite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: