Način pripreme
Nadev za paradajz-paprike nije unapred obrađen. Sirov je. Poklopčić paradajz-paprika se seče i sačuva se, a same paradajz-paprike se očiste od semenki. Operu se. Ua usitnjavanje sastojaka za nadev sam koristila blender ne duže od 15/20 sekundi.
U veliku posudu se stavlja mleveno meso, iseckani luk, peršun, iseckane šargarepe, divlja nana, menta, crni biber, so, dodaje se oprani pirinač, malo vode kako nadev ne bi bio suv i 2/3 supene kašike malsinovog ulja.
Gornjim nadevom se pune paradajz-paprike, poklope se sačuvanim poklopčićem, stavljaju se uspravno u tepsiju, zalivaju se maslinovim uljem i otprilike 2 šolje vode. Dodaje se i usitnjeni bujon u kockici. Peče se na 200 stepeni otprilike 30 minuta.
Napomena: Paradajz-paprike ne treba da budu prepunjene nadevom, zato što će ostati suv, a i prilikom njihovog kuvanja pirinač će nabubreti dovoljno i popuniće celu paradajz-papriku. Prednost punjenih paradajz-paprika u odnosu na punjene crvene/zelene paprike je što su one mnogo krhkije i nema one dosadne ljuske same paprike.