Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjene Paprike»Paprike punjene pilećim mesom i pečurkama

Paprike punjene pilećim mesom i pečurkama

Teodora MeshterovaTeodora Meshterova
Guru
169571k51
Paprike punjene pilećim mesom i pečurkama
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 9
10/06/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Ppaprike punjene pilećim mesom i pečurkama - neverovatno ukusno, okuplja sve oko trpeze."

Potrebni sastojci

  • crvene paprike - 3 komada, /451 g/
  • zelene paprike - 2 komada, /220 g/
  • pečurke - 184 g
  • praziluk - 75 g
  • mladi luk - 40 g
  • kačavalj - 160 g
  • maslinovo ulje - 5 g
  • pileće šnicle - 3 komada, /692 g/ od buta
  • parmezan - 20 g
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike punjene pilećim mesom i pečurkama - neverovatno ukusno, okuplja sve oko trpeze.

Obložimoo pleh papriom za pečenje i uljučimo rernu na 200 stepeni. Operemo paprike i osušimo.

Poređamo ih u pleh i namažemo maslinovim uljem. Posolimo i pečemo u rerni koliko da omekšaju da možemo da iz otvorimo. Dok se paprike peku, pripremamo sastojke za nadev.

Isečemo mladi luk i praziluk sitno. Pileće šnicle odvojimo od žilica i sečemo na sitne kockice. Pečurke oljuštimo i sečemo na kriške.

Ugrevamo tiganj u koji stavljamo sve sastojke za nadev, dodajemo so i biber i kuvamo ispod poklopca dok ne budu gotovi svi sastojci.

Nakon što se paprike zapeku, vadimo ih iz rerne, sečemo po sredini, ja koristim makaze i otvaramo, Očistimo od semenki. Izrendamo kačkavalj na fino rende.

Čim sastojci za nadev budu gotovi, punimo paprike, odozgo obilno posipamo kačkavaljem i parmezanom i pečemo u rerni dok ne dobiju zlatnu boju. Neka vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: