Način pripreme
Paprike punjene pilećim mesom i pečurkama - neverovatno ukusno, okuplja sve oko trpeze.
Obložimoo pleh papriom za pečenje i uljučimo rernu na 200 stepeni. Operemo paprike i osušimo.
Poređamo ih u pleh i namažemo maslinovim uljem. Posolimo i pečemo u rerni koliko da omekšaju da možemo da iz otvorimo. Dok se paprike peku, pripremamo sastojke za nadev.
Isečemo mladi luk i praziluk sitno. Pileće šnicle odvojimo od žilica i sečemo na sitne kockice. Pečurke oljuštimo i sečemo na kriške.
Ugrevamo tiganj u koji stavljamo sve sastojke za nadev, dodajemo so i biber i kuvamo ispod poklopca dok ne budu gotovi svi sastojci.
Nakon što se paprike zapeku, vadimo ih iz rerne, sečemo po sredini, ja koristim makaze i otvaramo, Očistimo od semenki. Izrendamo kačkavalj na fino rende.
Čim sastojci za nadev budu gotovi, punimo paprike, odozgo obilno posipamo kačkavaljem i parmezanom i pečemo u rerni dok ne dobiju zlatnu boju. Neka vam je ukusno!