Mariniran čeri paradajz

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
27/09/2017
"Odlična ideja za marinirani paradajz, da ga možemo jesti i tokom zime "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 076
  • Pregledi tokom meseca2106
  • Pregledi tokom sedmice365
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Čeri paradajz operite i poređajte u tegle. Potrebno je da paradajz probušite na nekoliko mesta, kako se ne bi rasprsli kada se popare.

Kada se tegle pune, među paradajzom stavite i po nekoliko zrna bibera, čen belog luka, kolutiće luka i struk peršuna.

Tegle napunite vrućom vodom, zatvorite i ostavite ih tako dok se u potpunosti ne ohlade.

Nakon toga tečnost izlijte u šerpu, stavite na ringlu i kada proključa, dodajte šećer i so. Neka smesa proključa.

Sipajte sirće, sačekajte da marinada ponovo provri, pa zatim njome prelijte paradajz, dok je još vruća.

Tegle dobro zatvorite i okrenite, tako da dno tegle bude gore. Pokrijte krpom ili ćebetom i neka se tako ohlade.

Marinada je dovoljna za oko 6-7 tegli.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar