Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Konzervisani čeri paradajz

Konzervisani čeri paradajz

ZoriZori
Guru
8932865k
Konzervisani čeri paradajz
Fotografije: Zori
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Jednostavno i brzo ćete konzervisati čeri paradajz za zimu, sačuvajte njih neponovljivi ukus i miris"

Potrebni sastojci

  • čeri paradajz - 1 kg
  • so - 1 kašičica na teglu
  • biber - 1/2 paketa u zrnu
  • beli luk - 2 čena
  • voda - 300 ml
  • sveži začini po želji
  • origano
  • bosiljak
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Za dve male tegle od po 400 g vam treba oko 1 kg čeri paradajza.

Na dno svake tegle stavite po 1 kašičicu soli, po jedan isečen čen belog luka i nekoliko zrna bibera.

Čeri paradajz operite i stavite u male tegle sa poklopcem, lagano ih pritisnite da što više stane u teglu. Možete dodati i malo peršuna, origana ili bosiljka po vašem ukusu.

Da bih sačuvala ukus i miris čeri paradajza, konzervisala sam bez začina. Kada budem pravila sledeći put staviću i malo svežih začina.

Prelijte sa malo vode - oko 150 ml po tegli i zatvorite poklopcem. Stavite u posudu sa vodom, na dno stavite pamučnu krpu.

Voda treba da bude bar 2 prsta iznad tegli. Sterilizujte 10 minuta nakon što voda provri.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: