Način pripreme
Luk i šargarepu očistite i operite. Sitno ih iseckajte. Ulje zagrejte u maloj šerpi na umerenoj temperaturi. Luk i šargarepu prodinstajte - sipajte malo vode dok ne omekšaju - oko 5 minuta.
Dodajte mleveno meso i špatulom mešajte dok se ne razloži na mrvice. Pržite oko 15 minuta. U međuvremenu iseckajte čeri paradajz. Dodajte ga mlevenom mesu i dobro promešajte.
Dodajte vodu i bosiljak i ponovo pomešajte. Poklopite i kuvajte na tihoj vatri oko 15-20 minuta. U međuvremenu špagete prepolovite, da dobijete manje komade, pa narendajte kačkavalj.
Špagete dodajte sosu i dobro promešajte. Ako je voda previše isparila, dodajte malo, a ako su špagete sirove, potrebno je još tečnosti kako bi se skuvale sa samim sosom.
Kuvajte sos sa špagetama dok ne bude gotov, prema uputstvu sa pakovanja špageta (oko 10 min.).
Posipajte preko kačkavalj i poslužite!