Pica Bolonjeze od tikvica

22/08/2019
"Ako imaš dve tikvice - obavezno pripremi ukusnu picu Bolonjeze "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano155
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 komada, velike
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 4 supene kašike, pune
  • mleveno meso - 500 g
  • začin - 1 kesica, za sos bolonjeze
  • paradajz sos - 100 ml
  • kačkavalj - 300 g
  • so
  • biber
  • bosiljak
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice izrendamo i posolimo. Ostavljamo 20 minuta i nakon toga lepo ocedimo od vode.

Nakon toga u njih dodajemo jaja i brašno. Ovako dobijenu smesu rasporedimo u namazan pleh ili na papir za pečenje.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20-30 minuta ili dok ne porumeni odozgo.

Za to vreme propržimo mlevneo meso u tiganju i dodajemo začin za sos, pomešan sa vodom. Nakon što se zgusne dodajte sos od paradajza, biber i bosiljak.

Nakon što kora od tikvica bude gotova, dodajte sos sa mlevenim mesom i izrendajte kačkavalj odozgo.

Vratite u rernu dok se kačkavalj ne zapeče.

Živeli!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar