Način pripreme
Keks se samelje u blenderu i sipa u posudu. Dodaje se mekani maslac i neskvik, meša se kašikom da se sastojci pomešaju i sipamo na dno okruglog pleha prečnika 24 cm sa ivicama koje se otvaraju, oblikujemo koru pritiskajući glatkim delom kašike, ali može i prstoma. Ostavljamo u frižideru na 20-30 minuta da se stegne.
U posudu sipamo sitan sir, pavlaku, kiselo mleko i šećer u prahu. Meša se žicom ili mikserom da se dobije glatka smesa. Želatin se potopi u 50 ml hladne vode i ostavljamo da se stegne.
Ratopi se 20 sekundi u mikrotalasnoj i pažljivo se dodaje u krem, meša se veoma dobro i sipa preko hladne kore. Ponovo se ostavlja da se stegne, da bi bilo brže može i u frižider na 20 minuta.
Vadi se i premaže slatkom od bresaka, pripremljenim sa gelfiksom od Dr. Oetker i ostavimo da se ohladi u frižideru. Nakon 5-6 sati se skida obruč i može da se seče na lepe komade, reckastim nožem, potopljenim u hladnu vodu.
Odličan letnji desert. Servirajte sa listićima mente za svežinu.