Pikantna pileća krilca

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
246551k71
Pikantna pileća krilca
Fotografije: Albena Atanasova
2 / 3
27/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Neverovatno začinjena krilca sa pikantnim sosom, posle kojih ćete polizati prste!"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 1 kg
  • univerzalni začin - 1 kašičica, vegeta
  • brašno - za valjanje
  • ulje - za prženje
  • za pikantan sos
  • kečap - 2 kašike
  • čili sos - 2 - 3 kašike
  • biber - 1 prstohvat
  • origano - 1 prstohvat
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • soja sos - 2 - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Krilca dobro operite i očistite. Nožem svako krilce podelite na pola - batače i drugi deo krilca. Začinite vegetom i ostavite na hladno mesto sat vremena.

Krilca uvaljajte u brašno i stavite u vrelo ulje. Za prženje koristite duboku posudu sa više ulja. Možete ih ispržiti i u fritezi.

Kada dobro porumene, znači da su gotova. Izvadite ih na kuhinjski ubrus, kako bi se upila suvišna masnoća.

U veliku duboku posudu pomešajte kečap, čili sos, biber, origano, soja sos i isitnjene čenove belog luka. Dobro promešajte.

Stavite ispržena krilca u činiju i dobro ih premažite pikantnim sosom.

Poslužite ukusna krilca dok su topla i sa čašom piva ili drugim omiljenim pićem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: