Način pripreme
U udubljenju koje ste napravili u brašnu razbijte jaje i dodajte ulje, kiselo mleko, u kojem ste prethodno rastvorili prašak za pecivo i vanilin šećer. Zamesite srednje meko testo i ostavite ga tako 10 minuta.
Podelite ga na 2 dela i svaki deo razvijte u pravougaonu koru, premažite uljem i preko posipajte mleveni keks sa kakaom sa 1 kašikom šećera.
Uvijte u čvrst rolat i nožem isecite na kolutiće debljine 1 cm. Poređajte pužiće u prethodno nauljanu tepsiju.
Ispecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta.
Stavite šećerni sirup da proključa oko 5 minuta, sklonite sa vare u dodajte mu sok od limuna i promešajte.
Potopite pužiće u ohlađeni sirup i kada upiju sirup, izvadite ih pomoću rešetke. Poređajte ih u činiju i prelijte preostalim siupom.
Neka kolači prenoće u frižideru, je su drugog dana najukusniji.
Po želji, možete ih posipati orasima.