Pita sa sirupom i ratlukom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
02/05/2019
"Danas vam predlažemo jedan neverovatan recept za sočnu uvijenu pitu sa sirupom i ratlukom "
Priprema25 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano147
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kore - 1 pakovanje
  • ratluk - 2 pakovanja
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • brašno - 1/2 šolje
  • vanilin šećer - 2 kesice
  • za sirup
  • voda - 2 šolje
  • šećer - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Uzmite 2 kore, stavite jednu preko druge. U jedan kraj stavite tri ratluka poprečno. Uvijte koru.

Nakon toga celom širinom kašikom rasporedite nadev, koji ste prethodno napravili od umućenih jaja, šećera, ulja i brašna sa praškom za pecivo i vanilin šećerom. Uvijte kore i poređajte ih u nauljanu tavu. Postupak ponovite i sa drugim parom kora.

Preko posipajte ulje i pecite.

Kada se ohladi, prelijte slatku pitu toplim sirupom, koji ste napravili od šećera i vode.

Pokrijte uvijenu pitu krpom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar