Ukusan pileći file sa sosom od šampinjona

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
01/10/2017
"Ukus domaće hrane, spremljene sa mnogo ljubavi, ne može se ni sa čim uporediti "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano496
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U manju šerpu sipajte ulje. Kada se ulje dovoljno zagreje, dodajte komadiće pilećeg filea.

Kada se dovoljno proprži, dodajte i sitno iseckan crni luk.

Začinite biberom, dodajte kumin o želji, lovorov list i listiće šampinjona.

Neka se sve prži oko 5 minuta i dodajte malo pilećeg bujona, koliko da prekrije sastojke.

Poklopite i neka se sve kuva, dok meso ne bude gotovo. S vremena na vreme provravajte da bujn ne provri i dodajte malo, ako je potrebno.

Kada je pileći file gotov i komadići meki, dodajte majčinu dušicu, isitnjene čenove belog luka i bujon koji ste pomešali sa brašnom i krompir pireom. Smanjite vatru i ostavite da se krčka desetak minuta, tako da mešate povremeno, kako ne bi zagorelo.

Pre nego što servirate, sklonite lovorov listt i posolite, ako ima potrebe (prvo probajte, jer pileći bujon je već dosta slan).

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar