Način pripreme
U manju šerpu sipajte ulje. Kada se ulje dovoljno zagreje, dodajte komadiće pilećeg filea.
Kada se dovoljno proprži, dodajte i sitno iseckan crni luk.
Začinite biberom, dodajte kumin o želji, lovorov list i listiće šampinjona.
Neka se sve prži oko 5 minuta i dodajte malo pilećeg bujona, koliko da prekrije sastojke.
Poklopite i neka se sve kuva, dok meso ne bude gotovo. S vremena na vreme provravajte da bujn ne provri i dodajte malo, ako je potrebno.
Kada je pileći file gotov i komadići meki, dodajte majčinu dušicu, isitnjene čenove belog luka i bujon koji ste pomešali sa brašnom i krompir pireom. Smanjite vatru i ostavite da se krčka desetak minuta, tako da mešate povremeno, kako ne bi zagorelo.
Pre nego što servirate, sklonite lovorov listt i posolite, ako ima potrebe (prvo probajte, jer pileći bujon je već dosta slan).
Prijatno!