Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Burek»Jednostavan pohovani patlidžan

Jednostavan pohovani patlidžan

ažurirano:
Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
50114818
Jednostavan pohovani patlidžan
Fotografije: Anonymous
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Je l verujete u ljubav na prvi zalogaj ili hoćete da vam spremimo još jednu porciju."

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 kg
  • ulje - 1 šoljica
  • sir - 200 g
  • jaja - 4 komada
  • brašno - 4 kašike
  • peršun - 1 kašika, sitno iseckan
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžane ogulite i uzdužno isecite na kriške. Posolite i ostavite 30 minuta da se gorčina ocedi.

Nakon toga ih operite i osušite, uvaljajte ih u brašno i propržite sa obe strane.

Napravite nadev od mrvljenog sira i 2 jajeta, bibera po želji i sitno iseckanog peršuna. Dobijenom smesom premažite polovinu količine patlidžana, a druge stavite preko njih.

Dobijene bureke od patlidžana uvaljajte u brašno, umočite u preostala jaja i pržite u zagrejanom ulju dok ne budu gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: