Način pripreme
Obložite papirom za pečenje dno kalupa za torte sa ivicama koje se otvaraju. Poređajte uspravno piškote po unutrašnjoj strani kalupa. Pažljivo poređajte piškote i po dnu kalupa. Popunite rupe malim parčićima.
Potopite želatin u nekoliko supenih kašika vode i ostavite da nabubri. Napravite nadev torte, tako što umutite kiselu pavlaku.
Na pari rastopite belu čokoladu ili u mikrotalasnoj na male komadiće, tako što otvarate i mešate na 10 sekundi dok se ne rastopi. Dodajte čokoladu i malo po malo u u kiselu pavlaku, mešate neprestano.
Dodajte Bejlis u želatin i ugrejte na pari dok se ne rastopi. U njega dodajte 1-2 supene kašike čokoladne smese i lepo promešajte. Dodajte ga u preostlu smesu u mutite.
Mikserom umutite slatku pavlaku, dok ne počnu da se stvaraju vrhovi. Dodajte je u čokoladnu smesu.
Sipajte gotovu smesu u kalup u unutrašnjost piškota i stavite u frižider na oko 2 sata.
Kad bude gotovo stavite tortu na poslužavnik i skinite obruč. Ukrasite iseckanom ili izrendanom belom čokoladom.