Način pripreme
Čokoladna torta sa piškotama i maskarpone sirom - efektna i veoma ukusna ideja za poseban povod.
Mutimo jaja sa šećerom u vazdušastu smesu.
Dodajemo ulje, sveže mleko, brašno sa praškom za pecivo, kakao i vanilin šećer.
Pečemo u odgovarajućem pravougaonom kalupu na papiru za pečenje na 180 stepeni.
Koru u potpunosti hladimo, nakon čega pažljivo sečemo krajeve.
Oblikovanu koru za tortu sečemo horizontalno tako da se dobiju dve jednake kore.
Krem pravimo tako što maskarpone sir dobro umutimo sa slatkom pavlakom, dodajemo tečnu čokoladu, kondenzovano mleko, vanilu i na kraju kiselu pavlaku.
Stavljamo jednu koru, zalivamo sa 1/2 kondnezovanog mleka, nanosimo krem, ponovo koru, zalivamo i završavamo sa maskarpone kremom.
Piškote sečemo na dva dela i lepimo po svim stranama torte.
Isečene krajeve sameljemo u secku ili blender.
Dobijenim mrvicama posipamo tortu.
Ostavljamo u frižideru na nekoliko sati da se stegne.
Crna čokolada se istopi sa svežim mlekom na vodenoj pari i ukrašava se čokoladna torta.