Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Fritata»Fritata sa paprikama i aromatičnim začinima

Fritata sa paprikama i aromatičnim začinima

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78916k985
Fritata sa paprikama i aromatičnim začinima
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
20/02/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
5
"Fritata sa gomilom iznenađenja - razumećete kakvih, kada je spremite"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • paprike - 3 komada, zelene (200 g)
  • paprika - 1 komad, crvena, velika (100 - 120 g)
  • paprika - 1 komad, suva, crvena
  • luk - 1 glavica (200 g)
  • maslinovo ulje - oko 30 ml
  • parmezan - 70 g, narendan
  • pavlaka - 60 g, kisela ili za kuvanje
  • menta - 3 - 4 sveže grančice (listovi)
  • bosiljak - 3 - 4 sveže grančice (listovi)
  • ruzmarin - 1 kašika ili po ukusu (sušen)
  • so - 1 kašika ili po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Iseckajte na sitno luk i bosiljak, a sveže paprike isecite na velike parčiće. Suvu papriku namrvite, U sve to dodajte ruzmarin i promešajte.

2. Dinstajte u maslinovom ulju 5-7 minuta sa malo soli da omekša povrće i nakon toga procedite od voda koja se ispustila tokom dinstanja.

3. Umutite jaja sa solju i dodajte pavlau, narendan parmezan i listiće sveže mente - iseckane ili cele, ako su mali.

4. Pomešajte povrće sa jajima da budu homogeni i prebacite u obilno namazanu posudu za pečenje, kalup za tart ili tiganj sa metalnom drškom pogodan za pečenje u rerni.

5. Stavite na ringlu na slabu do umerenu vatru na kratko, dok ne pobeli po krajevima, nakon toga gurnite u zagrejanu rernu na 185 stepeni na oko 15 minuta ili dok ne dobije prijatnu preplanulost.

6. Isecite na trouglove i servirajte toplu fritatu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: