Način pripreme
1. Iseckajte na sitno luk i bosiljak, a sveže paprike isecite na velike parčiće. Suvu papriku namrvite, U sve to dodajte ruzmarin i promešajte.
2. Dinstajte u maslinovom ulju 5-7 minuta sa malo soli da omekša povrće i nakon toga procedite od voda koja se ispustila tokom dinstanja.
3. Umutite jaja sa solju i dodajte pavlau, narendan parmezan i listiće sveže mente - iseckane ili cele, ako su mali.
4. Pomešajte povrće sa jajima da budu homogeni i prebacite u obilno namazanu posudu za pečenje, kalup za tart ili tiganj sa metalnom drškom pogodan za pečenje u rerni.
5. Stavite na ringlu na slabu do umerenu vatru na kratko, dok ne pobeli po krajevima, nakon toga gurnite u zagrejanu rernu na 185 stepeni na oko 15 minuta ili dok ne dobije prijatnu preplanulost.
6. Isecite na trouglove i servirajte toplu fritatu.
Prijatno!