Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Paprikaš od krompira sa pečurkama

Paprikaš od krompira sa pečurkama

Paprikaš od krompira sa pečurkama
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Ma kakvo najukusnije meso, kad je jednom probate dušu ćete dati za jednu posnu jahniju kao što je ova"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 1 kg šampinjona
  • krompir - 500 g
  • brašno - 2 kašike
  • ulje - 1/2 šolje
  • so
  • aleva paprika - 2 kašike
  • nana - suva
  • luk - 1 srednja glavica
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke počistiti, oljuštiti i naseći na kriške, ukoliko su krupnije. Zagrejati jedan deo ulja u tiganju i pržiti pečurke dok ne omekšaju.

U šerpi zagrejati preostalo ulje i dodati očišćen i sitno naseckan luk.

Krompir oljuštiti, oprati i naseći na kockice. Dodati ga u luk i kuvati 3-4 minuta, uz neprestano mešanje. Dodati pečurke i alevu papriku.

Posoliti i naliti 2 šolje tople vode. Zatvoriti šerpu i kuvati na tihoj vatri, dok ne omekša krompir. Ukoliko je potrebno, dodati još vode.

Pre nego je gotovo, jelo zgusnuti dodavanjem brašna rasvorenog u malo vode.

Gotovo jelo posuti suvom nanom. Pre serviranja, ukrasiti peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: