Način pripreme
Ako vam je ostalo milibrot kiflica, evo jedan brz i ukusan predlog. Isečete kiflice na komade debljine 1, 5 - 2 cm. Priprema se krem tako što se u greje 500 ml svežeg mleka sa šećerom u kaseroli.
Skrob se pomeša sa preostalih 100 ml svežeg mleka i sipa se u vrelo mleko, zajedno sa 2 supene kašike izrendane čokolade, meša se žicom. Hladi se 5 minuta.
Mala posuda prečnika 18 cm se obloži sterč folijom. Po dnu se poređaju komadići kiflica, svako parče se preliva sokom iz kompota ili zaslađenim mlekom i sipa se nekoliko kašika krema.
Odozgo se poređaju krugovi banane, red kiflica, krem, banana i tako dok se posuda ne napuni, završavamo kremom. Pokriva se folijom i stavlja u frižier na 2-3 sata da se stegne. Vadimo okrećemo na veliki tanjir, folija se skida.
Preostalim kremom se namaže i pospe rendanom čokoladom, ukrašavamo šećernim mrvicama. Ostavljamo još 1-2 sata da upije i onda se iseče na komade i servira sa aromatičnom kafom. Recept je od Tedi Titove, ja sam dodala bananu!