Način pripreme
Rastvaramo kvasac u malo toplog mleka i 2-3 supene kašike brašna. Dodajemo još 300 g brašno i dodajemo ulje, šećer, izrendanu koru limuna, so i 2 jajeta.
Zamesimo meko testo i ostavljamo da nadođe oko pola sata /manje-više, da se udvostruči/.
Razvučemo debelu koru i čašom sečemo krugove. Poređamo u pleh, posut brašnom i ostavljam još 20 minuta da odstoji.
Pržimo ih u vrelom ulju sa obe strane. Stavlljamo ih na ubrus da se ocedi višak ulja.
Pravimo krem od sastojaka. Meko treba da provri. Pomešamo posebno jaja, brašno, šećer, 300 ml mleka i dodajemo lagano u vrelo mleko, mešamo neprekidno dok se ne zgusne. Na kraju dodajemo maslac sa vanilom i ostavljamo da se ohladi.
Posle špricem punimo krofnice i posipamo šećerom u prahu.