Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Keks Torta»Torta sa kroasanıma crno ı belo

Torta sa kroasanıma crno ı belo

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141132k142
Torta sa kroasanıma crno ı belo
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
05/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
1
"Veličanstvena torta koja se priprema za samo 15 minuta, a za koliko vremena se pojede"

Potrebni sastojci

  • puding - 4 komada dr. Oetker, sa vanilom
  • mleko - 1 200 ml, sveže
  • šećer - 12 supenih kašika
  • keks - 13 komada, običan
  • maslac - 100 g, kravlji
  • čokolada - 100 g, mlečna
  • kroasani - 3 - 4 komada
  • za ukras
  • čokolada - 50 g, bela
  • čokolada - 50 g, mlečna
* merne jedinice

Način pripreme

Kalup za torte - 25 cm, prečnik

Napopite keks u malo ugrejanog mleka i poređajte po dnu kalupa. Sipajte 4 kesice pudinga u posudu. Dodajte 2 supene kašike šećera i 200 ml toplog mleka.

Mešajte dok se ne rastvore puding i šećer. U međuvremenu ugrejte 1 litar svežeg mleka na vatri sa 10 supenih kašika šećera. Izrendajte 100 g mlečne čokolade.

Kad mleko provri skinite sa vatre i sipajte lagano, mešajte neprestano, i dodajte rastvoren puding. Vratite šerpu na ugrejanu ringlu i mešajte dok se ne zgusne.

Skinite i dodajte maslac na sobnoj temperaturi. Promešajte krem dok ne upije maslac. Raspordite krem na dva jednaka dela i u jedan deo dodajte rendanu čokoladu.

Promešajte dok se ne rastopi. Sipajte braon krem preko poređanog keksa u kalupu. Odozgo poređajte kroasane, gledajte da budu ravnomerno raspoređeni. Ako je potrebno možete popuniti rupe.

Odozgo sipajte beli krem i prodrmajte kalup da se ravnomerno rasporedi. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi i nakon toga stavite u frižider.

Za ukras izrendajte belu i braon čokoladu i ukrasite tortu.

Recept je adaptiran od lussisworldofartcraft.blogspot.bg

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: