Način pripreme
Kalup za torte - 25 cm, prečnik
Napopite keks u malo ugrejanog mleka i poređajte po dnu kalupa. Sipajte 4 kesice pudinga u posudu. Dodajte 2 supene kašike šećera i 200 ml toplog mleka.
Mešajte dok se ne rastvore puding i šećer. U međuvremenu ugrejte 1 litar svežeg mleka na vatri sa 10 supenih kašika šećera. Izrendajte 100 g mlečne čokolade.
Kad mleko provri skinite sa vatre i sipajte lagano, mešajte neprestano, i dodajte rastvoren puding. Vratite šerpu na ugrejanu ringlu i mešajte dok se ne zgusne.
Skinite i dodajte maslac na sobnoj temperaturi. Promešajte krem dok ne upije maslac. Raspordite krem na dva jednaka dela i u jedan deo dodajte rendanu čokoladu.
Promešajte dok se ne rastopi. Sipajte braon krem preko poređanog keksa u kalupu. Odozgo poređajte kroasane, gledajte da budu ravnomerno raspoređeni. Ako je potrebno možete popuniti rupe.
Odozgo sipajte beli krem i prodrmajte kalup da se ravnomerno rasporedi. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi i nakon toga stavite u frižider.
Za ukras izrendajte belu i braon čokoladu i ukrasite tortu.
Recept je adaptiran od lussisworldofartcraft.blogspot.bg