Način pripreme
Razmutiti kvasac u pola šolje tople vode sa kašičicom šećera i brašna, ostaviti na toplom da naraste.
U posebnoj posudi izmešati brašno sa malo soli, dodati šećer i vanilin šećer, žumanca, mast i maslac, naribati limunovu koricu i na kraju dodati pripremljeni kvasac.
Zamesiti glatko testo, oblikovati valjak i podeliti na 6 delova. Testo je vrlo lepo i pogodno za oblikovanje, tako da se ne mora odmarati. Dovoljno je samo svaku lopticu blago pristisnuti, a zatim razviti tanko u krug i podeliti na 8 delova (trouglića).
Na svaki trouglić staviti po kašičicu fila i zamotati kao kiflicu (koristila sam pekmez od višanja).
Bilo bi dobro da pekmez bude nesto gusce ukuvan, da se ne bi razlivao prilikom pečenja a možete saviti i krajeve kiflica prema unutra da fil ne iscuri.
Ređati na pleh preko masnog papira i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-ak minuta. Kiflice treba da ostanu svetle i da samo blago porumene po ivicama.
Tople kiflice uvaljati odmah u prah šećer zamirisan vanilom.